Korková kôra malá 200-400g

Korok má vynikajúce vlastnosti pri použití v úplne suchom aj veľmi vlhkom prostredí. Korkovú kôru možno bez problémov úplne ponoriť do vody
Dostupnosť Skladom (4 ks)
Možnosti doručenia
Kód: ROB-52150
€6,20
Korková kôra malá 200-400g
Doprava ZADARMO
Doprava ZADARMO
Objednávka tovaru v min. hodnote 150€ / 500€.
Odosielame obratom
Odosielame obratom
Platí pri tovare skladom a objednávky do 10:00 hod.
Tovar skladom
Tovar skladom
Skladom = skladom v našom vlastnom sklade.
  • Kôra je 100 % prírodného pôvodu, dokonca aj povrch lišajníky zostávajú, na zvrásnenej kôre vyzerá veľmi zaujímavo a pre pre zvieratá.
  • Vďaka svojmu nepravidelnému a drsnému povrchu sa po ňom zvieratá veľmi ľahko pohybujú hady a iné plazy sa oň pri vyzliekaní otierajú a pomáhajú stará koža sa uvoľní.
  • Hoci má kôra drsnú štruktúru, je zároveň pevná a veľmi pružná a v porovnaní s inými dekoráciami je pomerne ľahká, takže zvieratám neublíži.
  • Korková kôra vydrží v porovnaní s inými kôrami trvalé ponorenie do vody je veľmi stabilný vo vode a trvá roky, kým sa rozpadne. Ideálne vhodné na vytvorenie priestoru na slnenie v akváriách s vodnými korytnačky. Korytnačky po kôre veľmi ľahko lezú, nepravidelný povrch kôry im umožňuje pri opaľovaní vyschnúť zospodu, čo je pre tieto zvieratá potrebné pre tieto zvieratá, aby sa predišlo hubovým ochoreniam. Pružný povrch kôry nespôsobuje odieranie plastrónu (ventrálnej časti schránky). Kôra spočiatku pláva, ale po niekoľkých rokoch úplne absorbuje vodu a klesá, a je vždy musia byť v akváriu dobre upevnené (buď veľkými prísavkami alebo pomocou silikónových úchytiek prilepených na sklo, ku ktorému je kôra pripevnená). Je dobré ho pripevniť tak, aby bola časť ponorená a časť nad hladinou, aby môžu korytnačky pohodlne vyliezť. Tým sa vo vode pod kôrou vytvorí priestor, ktoré zvieratá s obľubou využívajú ako úkryt.
  • Korková kôra je veľmi užitočná aj v záhradníctve, používa sa na orchidey a iné epifytické rastliny, rúrky a se zo skrútených kúskov môžete vytvoriť veľmi dekoratívny obal na kvetináč alebo alebo zasadiť priamo dovnútra.
  • Korok sa môže používať aj v karanténnych a rekonvalescenčných teráriách a nádrží, je možné ho veľmi dobre dezinfikovať prípravkom Sava (ponorte zátku do koncentrovaného roztoku rastliny alebo priamo nastriekať dôkladným roztokom z rozprašovača) - ale !!!POZOR!!! Vždy používajte Sava kvôli jej jeho veľkú agresivitu opatrne, potom kôru veľmi dôkladne odstráňte opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte pôsobiť aspoň niekoľko hodín, najlepšie ale niekoľko dní na vzduchu, aby sa chlór odparil. Až potom môže prísť do kontaktu so zvieratami. Týmto spôsobom sa dá ľahko odstrániť aj povrch úplne odstráňte riasy, ktoré sa prichytia na kôru, ak je ponorená v akváriu. Dôkladné opláchnutie a čas na vzduchu na vyvetranie chlór je aj tu nevyhnutnosťou! Ak sa kôra používa pre zdravé zvieratá, stačí ju len natrieť kefkou alebo zaliať vriacou vodou a opláchnite.
  • Obrázky slúžia len na ilustračné účely. Ide o prírodný materiál, každý kus je originál.
  • Kúsky kôry majú rôzne tvary a veľkosti, niektoré sú rovné, iné sú ohnuté, iné sú tenké alebo hrubé.
  • Ak máte nejaké špeciálne požiadavky na rozmery, napíšte ich do v poznámke k objednávke a my sa pokúsime čo najviac vyhovieť vašej požiadavke vyhovieť vašej žiadosti.

Dodatočné parametre

Kategória: Prírodné
Hmotnosť: 0.4 kg
Typ: Kôra

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Podobné produkty

Obrázok
€14,44

Lucky Reptile malý krík do terárií púštneho a savanového typu

LUC-64192
Obrázok
€15,56

Dekorácie z kokokosovej siete z Repti Planet.

RPL-007-53757
obrázok_1.jpg
Hobby Korková trubica S, 25-40 cm
Do týdne v e-shopu (Skladem u dodavatele)
€12,32

Krásna prírodná dekorácia do terárií.

HOB-35013
obrázok_1.jpg
€14,60

Teráriový korkový tunel L.

TRI-76402
Obrázok
€6,36

Ručne vyrábané polkruhové koše s otvorom, ktoré sú tvarované z kokosového vlákna.

TOM-05278
Obrázok
€4,76

Kokosové lano 4 pramene, 5 m - Robimaus.

ROB-51032
obrázok_1.jpg
€5,56

Kôš na rastliny z kokosového orecha, tvarovaný z kokosových vlákien. 100 % prírodný materiál. Priemer 25 cm.

ROB-51042
Obrázok
€15,80

Lucky Reptile Bamboo - bambusová tyč.

LUC-64161