Robimaus Sladkovodné raky

Ďalšia kniha z edície Abeceda akvaristov od autora Jiřího Patočku s názvom Sladkovodní raci podrobne opisuje chov týchto kôrovcov.
Dostupnosť Skladom (1 ks)
Možnosti doručenia
Kód: ROB-833
€6,36
Robimaus Sladkovodné raky
Doprava ZADARMO
Doprava ZADARMO
Objednávka tovaru v min. hodnote 150€ / 500€.
Odosielame obratom
Odosielame obratom
Platí pri tovare skladom a objednávky do 10:00 hod.
Tovar skladom
Tovar skladom
Skladom = skladom v našom vlastnom sklade.
Kniha vás oboznámi so všetkými potrebnými informáciami o chove, kŕmení a reprodukcii, ale spomína aj rôzne zdravotné problémy a časté chovateľské chyby. Kapitoly sú ako vždy usporiadané podľa abecedných hesiel a doplnené množstvom farebných fotografií a obrázkov.
Na treťom mieste je uvedené všetko dobré a zlé. Ing. Tretia publikácia Jiřího Patočku zo série vydanej vydavateľstvom Robimaus si drží úroveň predchádzajúcich kníh o sladkovodných krevetách, kraboch a kraboch pustovníkov. A rozhodne v dobrom slova zmysle. V troch kratších knihách vytvoril jeden autor monografické spracovanie vyšších kôrovcov z hľadiska akvaristiky, ktoré v takomto rozsahu v češtine ešte nebolo. Kniha o rakoch je druhou knihou uvedeného autora venovanou týmto kôrovcom. Prvá bola publikovaná v roku 2008 a chovateľská verejnosť ju prijala veľmi pozitívne.
Okrem zhrnutia praktických informácií o chove rakov v akváriách poskytuje táto kniha základné informácie o morfológii, etológii a ekológii, poskytuje prehľad najčastejšie chovaných zástupcov, uvádza druhy z voľnej prírody v Českej republike a obsahuje súhrn informácií o chorobách rakov. Hoci je príručka určená predovšetkým pre chovateľov, nijako to neznižuje jej odborný dosah. Rozhodne ju možno odporučiť ako doplnkovú literatúru pre vysokoškolských študentov akvaristiky, zoológie bezstavovcov, hydrobiológie, ekológie vodných živočíchov a príbuzných odborov a všeobecne pre všetkých záujemcov o prírodu.
Ing. Jiří Patoka, Dis., sa narodil v roku 1978 v Rakovníku. Po zložení maturitnej skúšky na prírodovednej vetve gymnázia nastúpil na Vyššiu odbornú školu vodného hospodárstva a ekológie vo Vodňanoch, ktorú absolvoval. V súčasnosti pracuje a študuje ako doktorand na Katedre zoológie a rybárstva Českej poľnohospodárskej univerzity v Prahe, kde sa venuje etológii a sociálnosti rakov. Skúsenosti v oblasti chovu zvierat získal počas práce v obchodoch so zvieratami, vo veľkoobchode so zvieratami a vo Výskumnom ústave vodného hospodárstva T. G. Masaryka. Medzi jeho obľúbené živočíchy patria sladkovodné kôrovce, najmä raky, kraby a krevety, a mnohé druhy úspešne chová a odchováva. Doteraz vydal tri knihy a jednu certifikovanú metodiku o chove kôrovcov. K popularizácii týchto živočíchov prispievajú aj jeho články v chovateľských a vedeckých časopisoch a prednášky v akvaristických kluboch a pre študentov na spomínanej ČZU.

Dodatočné parametre

Kategória: Kraby a raky
Hmotnosť: 0.2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Podobné produkty

Obrázok (2)
Novinka
€7,96

Umelá dekorácia.

PRC-435828
obrázok_1.jpg
TROPICAL Mini Wafers MIX 3L/1,65kg
Na objednávku (1-4 týdny)
€46,84

MINI WAFERS MIX Pomaly sa potápajúce oblátky s astaxantínom a spirulinou pre ryby žijúce pri dne a kôrovce

TRO-66167
Obrázok
Novinka
€5,96

Umelá dekorácia.

PRC-M-2225
obrázok_1.jpg
€3,96

Základné krmivo pre kôrovce s morskými riasami a spirulinou.

TRO-63343
Obrázok
Novinka
€8,76

Umelá dekorácia.

PRC-1M-221
Obrázok
€5,96

Keramická dekorácia do akvária AQUA NOVA Úkryt pre raky, veľkosť L.

AQN-N-26252
Obrázok
€5,56

Keramická dekorácia do akvária AQUA NOVA úkryt pre raky, veľkosť M.

AQN-N-26251
Obrázok
€4,36

Keramická dekorácia do akvária AQUA NOVA úkryt pre raky, veľkosť S.

AQN-N-26250